yem-pikantna-zupa-z-soczewicy

Pikantna zupa z soczewicy

Pikantna zupa z soczewicy

Właściwości

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Składniki:

• szklanka czerwonej soczewicy
• 2 l bulionu warzywnego
• łodyga selera naciowego
• po pół papryki czerwonej i żółtej
• papryczka chilli
• cebula
• 2 łyżki oleju
• 3 ząbki czosnku
• puszka pomidorów
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• natka pietruszki
• sól
• pieprz

Sposób przygotowania:

• Soczewicę opłucz, zalej bulionem.
• Dodaj pokrojony seler naciowy, paprykę czerwoną, żółtą i chilli.
• Zagotuj, a potem gotuj około 15 minut.
• Dodaj zrumienioną na oleju cebulę oraz posiekany czosnek,
pomidory z puszki i koncentrat.
• Gotuj jeszcze około 10 min.
• Zupę dopraw do smaku.
• Podawaj posypaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *